04.07.2023 - Thomas Lehr

Allemaal wereldaandelen!


Allemaal wereldaandelen!
[Translate to Dutch (BE):]
[Translate to Dutch (BE):]

Europa, de VS of nog beter Azië - waar vinden beleggers op dit moment de meest aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden? Uiteindelijk is ons antwoord altijd hetzelfde.

Ik vind de focus op landen, regio's of sectoren extreem gevaarlijk! Het heeft absoluut niets te maken met de idee van verstandig en voor de lange termijn beleggen. Ook al wordt dit elders zeker anders gezien, want er is veel voor te zeggen om hetzelfde te doen, niet in het minst om marketingredenen. Er kunnen prachtige verhalen worden verteld over verschillende landen, hun eigenaardigheden en economische voordelen.

Er valt vooral altijd wat te vertellen. Want er is tenslotte altijd wel ergens iets aan de hand: heldenverhalen en rampen. Ons perspectief zou anders zijn: Goede beleggingen, een goede beleggingsstrategie, kenmerken zich vooral door het feit dat er niet steeds over gepraat hoeft te worden. Dat het vooral gaat om de kwaliteit van de individuele bedrijven, ongeacht waar ze gevestigd zijn en tot welke bedrijfstak ze behoren, en om de vraag of ze aantrekkelijk gewaardeerd zijn op de beurs - of niet.

Heen en weer - dat veroorzaakt kosten!

De regionale of sectorale verhalen creëren vooral druk op beleggers om te handelen - om de portefeuille steeds opnieuw te moeten aanpassen. Uit Europa, naar Azië, dan terug naar Duitse aandelen, even later naar de VS, vanwege de Amerikaanse dollar, en in plaats van techaandelen, banken of, misschien nog beter, nutsbedrijven, vanwege de dividenden ...  

Hetzelfde geldt voor de sectoren. Het wordt regelmatig aanbevolen om van de ene naar de andere te switchen om trends te volgen.

Misschien kunnen een of twee voorbeelden helpen om dit te illustreren: er is een grote levensmiddelenfabrikant in Zwitserland wiens naam we hier om wettelijke redenen niet willen noemen, maar die u heel goed zou moeten kennen. Dit bedrijf behaalt 1,5 procent van zijn omzet in Zwitserland - of omgekeerd: 98,5 procent buiten Zwitserland. Wat heeft het bedrijf met Zwitserland of de Zwitserse economie te maken? Bijna niets! Of een modebedrijf met een beursnotering in Hongkong. Het bedrijf genereert 90 procent van zijn omzet in Europa!

Beleggers moeten zich in de eerste plaats richten op de kwaliteit van de bedrijven - en niet op hun herkomst of sector. In een geglobaliseerde, sterk verbonden wereld zijn bedrijven overal thuis - niet in Zürich, Frankfurt, Detroit, Sjanghai of Moskou. Overal. Vraag het maar aan de CEO's van de DAX-bedrijven - autofabrikanten, chemische of farmaceutische bedrijven. Ze zijn allemaal enorm afhankelijk van de export en dus van de wereldeconomie. Allemaal wereldaandelen!

 

JURIDISCHE INFORMATIE

Dit document dient onder meer als marketingmateriaal.

De informatie in dit document en de meningen die erin worden geuit, weerspiegelen de standpunten van Flossbach von Storch Invest S.A. op het moment van publicatie en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informatie over toekomstgerichte uitspraken weerspiegelt de opvattingen en toekomstverwachtingen van Flossbach von Storch Invest S.A. Desalniettemin kunnen de feitelijke ontwikkelingen en resultaten aanzienlijk afwijken van de verwachtingen. Alle informatie is met zorg samengesteld. Er kan echter geen garantie worden gegeven voor de juistheid en volledigheid. De waarde van een belegging kan dalen of stijgen en het is mogelijk dat u het geïnvesteerde bedrag niet terugkrijgt.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Dit is geen aanbod om effecten te kopen of erop in te schrijven. De informatie en de schattingen in dit document vormen geen beleggingsadvies. De waarde van elke belegging kan dalen of stijgen en het is mogelijk dat u het ingelegde bedrag niet terugkrijgt. Voordat u een mogelijke investering doet, moet u met uw adviseur overleggen.

De informatie is onderworpen aan copyright, handelsmerk en industriële eigendomsrechten. Vermenigvuldiging, distributie, het beschikbaar stellen voor het ophalen of het online beschikbaar stellen van de video (overdracht naar andere websites), geheel of gedeeltelijk, in gewijzigde of ongewijzigde vorm, is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van Floosbach von Storch Invest S.A.. De omvang van de toestemming moet dan in acht worden genomen en er moet worden verwezen naar de herkomst van de reproductie en de rechten van Flossbach von Storch Invest S.A.

© 2023 Flossbach von Storch . Alle rechten voorbehouden .